Training

Training op maat

ViQiT heeft veel kennis van en ervaring in het QA-vakgebied. Zoveel zelfs, dat consultants van ViQiT zelf trainingen ontwikkelen. Ondanks het feit dat ViQiT géén opleidingsinstituut is vragen veel klanten ViQiT kennis over te dragen aan haar interne medewerkers. Trainingen, eventueel aangevuld met coaching, zijn hiervoor een prima instrument. Soms echter, vragen klanten een specifiek probleem via een training op te lossen. Dan ontwikkelen wij graag, in overleg met die klant, een training op maat. Wij toetsen dan (ter voorbereiding van de training op maat) het geschetste probleem middels een quick scan. Daardoor gaat ViQiT specifiek in op hét specifieke probleem en reikt praktische handvatten aan voor de oplossing daarvan.

ViQiT biedt, naast standaardtrainingen, trainingen op maat en workshops aan op het gebied van:

  • Requirementsontwikkeling en –management, gebaseerd op IREB
  • Gestructureerd testen, gebaseerd op TMap
  • Testmanagement, gebaseerd op TMap
  • Reviews in de praktijk
  • Regievoering en Opdrachtgeverschap, gebaseerd op Succes met Opdrachtgeverschap
  • Testprocesverbetering, gebaseerd op TMMI en TPI
  • Kwaliteitsmanagement, gebaseerd op CMMI
  • Functioneel beheer, gebaseerd op BiSL
  • Applicatiebeheer, gebaseerd op ASL
  • Technisch beheer, gebaseerd op ITIL

Alle trainingen van ViQiT zijn gebaseerd op bewezen werkmethoden en praktijkervaringen van ViQiT collega’s. Hoewel diverse theoretische modellen worden behandeld, staat de praktische bruikbaarheid voorop. Tijdens de trainingen wordt het geleerde direct in de praktijk gebracht via interactieve cases.

Uit ervaring blijkt dat het toepassen van het geleerde in de praktijk niet eenvoudige is. Wat tijdens de training nog zo logisch leek, blijkt op de werkvloer toch iets ingewikkelder. Om de medewerkers in de organisatie in staat te stellen de theorie in praktijk te brengen kan ViQiT deze medewerkers coachen. Hierbij hanteert ViQiT het principe van voordoen, samendoen en nadenken. Terugkomdagen (om ervaringen te delen) en intervisiesessies (om medewerkers in een organisatie van elkaar te laten leren) worden in dat kader eveneens verzorgd.

ViQiT docenten zijn naast specialist op het betreffende onderwerp ook didactisch sterk en derhalve goed in staat de stof over te brengen.

Bent u geïnteresseerd geraakt? Neem dan contact op.

Vragen over de training?

Neem contact op met:

Charles van Blitterswijk

Knopenhakker

+31 (0)6 25610434

charles.van.blitterswijk@viqit.nl

Andere locaties?

We kunnen ons voorstellen dat u de training liever op een andere locatie, of in-company wilt volgen. Ook dat kan bij ViQiT. Of komt de trainingsdatum u niet goed uit? In overleg met u bepalen we de plaats en/of datum van de training! Meer weten? Neem dan contact op!