Blog

Suus zou graag minder vaak ‘nee’ verkopen

Geplaatst op 24/02/2022

Door: ViQiT, bij ViQiT

ViQiT steunt het RonaldMcDonaldhuis in Arnhem. Het Boshuus biedt een heerlijke plek voor gezinnen die anders moeilijk op vakantie kunnen. Manager Suus Brands vormt samen met assistent manager Colette Kruit en een groep vrijwilligers het hart van deze locatie.

 

Kun je vertellen hoe je in deze unieke baan bent beland?

Als operationeel manager bij een drogisterij keten voelde ik dat ik niet meer op mijn plek zat. Al een paar jaar droomde ik over een werkplek in de zorg, maar het kwam er niet van. Ik besloot ontslag te nemen en te gaan onderzoeken wat mijn volgende stap zou zijn. Door vrienden werd ik op LinkedIn al getagd in de vacature van het Boshuus.  ‘Dit is jouw baan Suus’, zeiden ze. En dat was ook zo. Binnen twee weken was ik aangenomen en kon ik beginnen.

 

Heb je nu een baan of een missie?

Ik heb vooral een baan, maar het is natuurlijk wel een baan met een missie. Om de missie te laten slagen, is het nodig om een groot netwerk op te bouwen van mensen die er ook in geloven. Alleen samen kun je resultaat bereiken, dat is in deze baan een absolute voorwaarde. Ik ben ook heel erg dankbaar voor alle hulp en ondersteuning die ik dagelijks krijg. Dat is heel bijzonder.

Om de missie te laten slagen, is het nodig om een groot netwerk op te bouwen van mensen die er ook in geloven.

 

Omschrijf de momenten eens waarop je zegt: ‘Dit is waarom ik deze baan heb.’

Ik heb zoveel afwisseling in mijn baan, een ander zou er misschien gek van worden. Ik krijg energie van drukte, dus wat dat betreft is dit mijn ideale baan. Ook de mooie gesprekken met gasten en vrijwilligers maken indruk op me. Dat je even mee mag kijken in andermans leven en het dan weer los kunt laten. Ik kan goed relativeren en loslaten, dat maakt ook dat deze baan goed bij me past.

 

Wat zijn de taken die jou het meeste werkplezier opleveren?

Een team bouwen, gasten blij maken met een fijn verblijf, gek doen met de kinderen en sponsoren binnen halen. Dit zijn absoluut de dingen die mij het meeste werkplezier opleveren.

 

Naast alle geluksmomenten tijdens het werk, zijn er vast ook momenten die veel van je vragen.

Werken met vrijwilligers is bijzonder maar ook soms uitdagend. Je hebt geen werkrelatie zoals in een bedrijf, bent afhankelijk van hun inzet. Mensen willen gezien worden en door alle drukke werkzaamheden gaat dat niet altijd goed. Ik werk hard om dat goed te doen, maar dat is soms pittig.

Ook het werven van fondsen en sponsoren is een uitdaging. Zeker in de afgelopen twee jaar was het lastig, toen de wereld even op z’n kop stond. Daar maak ik me wel eens zorgen over. Van de andere kant komen er op het moment dat je het niet meer verwacht vaak mooie dingen naar je toe. Zoals jullie deelname aan de HomeRide, voor mij was dat echt een kadootje!

Zoals jullie voorgenomen deelname aan de HomeRide, voor mij was dat echt een kadootje!

 

Wat zie je voor je in toekomst van het Boshuus?

Mijn droom is dat het Boshuus nog heel lang kan bestaan, voor alle families die het zo nodig hebben. Misschien dat er nog een mogelijkheid komt om meer kamers te bouwen, zodat we minder ‘nee’ hoeven te verkopen. Nu zitten we bovenop het dak, het zou ook mooi zijn wanneer we op de grond zouden kunnen zitten. Zodat onze gasten direct naar buiten kunnen, het bos in.

 

ViQiT-medewerkers kijken naar de mogelijkheden om mee te doen aan de HomeRide op 25 & 26 juni 2022. Als die nog te vroeg komt, doen ze volgend jaar zeker mee. Samen proberen we zo Suzanne en het Boshuus te steunen. Andere organisaties willen we aanmoedigen ook met een team mee te doen. Lukt het niet om een team bij elkaar te krijgen, je bent ook van harte uitgenodigd om met een ViQiT-team mee te wandelen, fietsen of hardlopen.