Blog

Mijn overstap naar de fascinerende IT-wereld

Geplaatst op 10/04/2019

Door: ViQiT, bij ViQiT

Op een regenachtige dag zat ik naar buiten te staren en was ik aan het nadenken over mijn toekomst. Omscholing naar de IT-sector, hoe gaaf en interessant lijkt mij dat! Ik wil de stap gaan zetten, maar waar begin ik met de lijnen uitzetten en welk bedrijf zal mij die kans geven?

Op een gegeven moment ontving ik een mail van een consultant van ViQiT over een openstaande vacature ‘Startend Consultant IT’ en of ik hier wellicht geïnteresseerd in was. Na enkele telefonische gesprekken en het aanleveren van mijn motivatiebrief en CV, werd ik uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek.

“Omscholing naar de IT-sector, hoe gaaf en interessant lijkt mij dat!”

Het sollicitatiegesprek vond ik erg spannend, het waren immers 3 gesprekken die direct achter elkaar plaatsvinden. Voor elk gesprek staat een uur gepland. Hoe spannend ik het vond, hoe prettig ik de 3 gesprekken heb ervaren. Naast de opgedane kennis en ervaring stond met name mijn persoonlijkheid centraal in deze gesprekken. De volgende dag nam de vestigingsmanager telefonisch contact met mij op waarin de evaluatie van de gesprekken werd besproken. Tijdens dit telefonisch gesprek kreeg ik het verlossende woord dat ik kon instromen in het opleidingstraject.

Ik ben Lisette en ben 29 jaar oud. Ik heb sociaal maatschappelijke opleidingen gevolgd en ben vooral werkzaam geweest in de commercie en zakelijke dienstverlening. Bij mijn voorgaande opdrachtgever was ik als subsidieadviseur- en consulent vooral betrokken bij innovatie- en ontwikkelingsprojecten waarin programmatuur, producten en/of processen centraal staan. De complexiteit, de uitdagingen en de fases binnen deze projecten vond ik erg boeiend. De stagnatie binnen projecten door technische knelpunten die moeilijk oplosbaar zijn en het plan van aanpak wat daar vervolgens op uitgezet wordt, begon mij steeds meer te triggeren om ook een onderdeel van dit uitdagende proces te willen zijn.

“De trainingen worden gegeven door eigen collega’s!”

1 februari’19 begon ik samen met 2 andere starters in ‘het klasje’. De opleidingsmaand staat ingepland met verschillende activiteiten en workshops waarbij je basiskennis mag gaan opdoen in de IT en specifiek in het testvak. Een leuke manier om een deel van de collega’s al te leren kennen? De trainingen worden gegeven door eigen collega’s! Een diversiteit aan tools passeren de revue, waardoor je goed kan inschatten of het IT (test)vak aansluit bij het idee dat je over het vak hebt en of het is wat je zoekt. Er zijn verschillende opdrachten waarbij je jouw eigen test skilss mag gaan ontdekken. Een leuke, interessante en informatieve maand, waar ik ook zeker niet kan ontkennen dat het ook een pittige maand betreft. De collega’s zijn erg betrokken en helpen graag mee om de opleidingsmaand zo succesvol mogelijk door te komen.

Het is prettig dat wanneer je graag een omscholing wilt doen naar de IT, er een bedrijf is die je deze kans wilt geven en je daarbij voldoende ruimte geeft om kennis op te doen en te leren. ViQiT biedt deze kans zeer zeker!

 

Ben jij ook benieuwd naar de fascinerende IT-wereld? Kijk dan op www.werkenbijviqit.nl voor de openstaande vacatures.