Training

Praktisch requirements engineering

De training “Praktische Requirements” is een interactieve training bedoeld voor medewerkers die requirements op gaan stellen, valideren en managen en voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het requirementsproces.

Het doel van de training is om deelnemers duidelijk te maken wat het belang is van het opstellen van goede requirements. Daarnaast is de cursus bedoeld om deelnemers handvatten mee te geven voor het achterhalen, vastleggen en beheren van goede requirements. Focus ligt hierbij op de uitdagingen en valkuilen die je in de praktijk tegen komt en minder op de methode (welke stappen zou je moeten doorlopen).

 

Algemeen

Organisaties beseffen in toenemende mate dat een goede informatievoorziening staat of valt met duidelijke requirements. Requirements zijn de eisen, wensen, maar ook beperkingen die aan een informatiesysteem worden gesteld. Een kwalitatief goed systeemontwikkelproces betekent ook dat requirements goed worden opgesteld en dat de juiste belanghebbenden hierbij worden betrokken

Voor diegenen die hun carrière vooruit willen helpen door middel van diepgaande kennis van business analyse en requirements engineering is ViQiT, vanwege haar ervaring met Requirements, de juiste plek!  De kwaliteit van het systeemontwikkelproces wordt immers onder andere bepaald door de vakkundigheid van de medewerkers. ViQiT begrijpt dat en zorgt voor vakkundige trainingen waarmee professionals in staat worden gesteld om hun kennis en kunde te vergroten. Na afloop van deze training zijn de deelnemers in staat om hun vakkundigheid in de praktijk toe te passen. Onze docenten hebben jarenlange ervaring in het opstellen van requirements, zijn CPRE gecertificeerd en kunnen hierdoor specifiek ingaan op detailaspecten van het vakgebied. De training bevat, naast wat theorie, ook voornamelijk praktijkonderdelen. Zo wordt de toepasbaarheid van de theorie bevorderd. Onze docenten zijn niet alleen inhoudelijke experts, maar hebben ook ruime ervaring in het geven van trainingen. Zij beschikken over de didactische vaardigheden die nodig zijn om de stof goed over te brengen op de cursisten.

 

Inhoud training

De training duurt 2,5 dag en behandelt de volgende onderdelen:

 • Inleiding & bewustwording;
 • Requirements ontwikkeling;
 • Requirements validatie;
 • Requirements management.

  Tijdens de eerste dag van de training wordt bewustwording gecreëerd van het belang van goede requirements. Daarnaast leren de deelnemers de valkuilen bij requirements enginering herkennen en hoe je die kunt vermijden. Dag twee van de training staat volledig in het teken van het uitwerken en documenteren van requirements en de verschillende manieren waarop dat kan. De derde dag van de training is een ochtendprogramma waar de laatste theorie voor requirements enginering aan bod komt.

  De deelnemers hebben na afloop van de Training:

  • Besef van het belang van goede requirements;
  • Een helder beeld van het vakgebied requirements engineering en de rol van de requirements engineer;
  • Inzicht in de belangrijkste technieken van requirements engineering om tot goede requirements te komen;
  • Kennis van de belangrijkste UML-diagrammen voor requirement engineering (Class diagram, Use case diagram, State diagram en Activity diagram);
  • Kennis van andere modelleertechnieken voor requirements engineering (Goal Model, Entity Relationship Diagram, Statechart en Data Flow Diagram);
  • Inzicht in de belangrijkste technieken van requirements engineering om requirements te beheren.

   

    Meer mogelijkheden
    Naast onze standaard training is ook maatwerk mogelijk. De praktisch requirements engineering training kan op basis van uw specifieke behoeften worden aangepast. Daarbij is het mogelijk om een middagprogramma toe te voegen waarbij al het geleerde wordt toegepast op een opdracht uit de praktijk van de deelnemers. ViQiT biedt ook de examen training ‘IREB CPRE Foundation’ aan. Deze examen training gaat veel dieper in op de theorie en stoomt kandidaten klaar voor het IREB CPRE Foundation examen bij een bij IREB aangesloten examenaanbieder.

     

    Kosten
    € 999,- excl. BTW per persoon

     

    Eerstvolgende training
    Hou onze updates in de gaten voor de nieuwste planning.

    Bent u geïnteresseerd geraakt? Neem dan contact op.