Training

IREB Training

Deze training maakt je gereed voor het IREB CPRE-Foundation examen. De International Requirements Engineering Board (IREB) is een internationale non-profit organisatie die zich richt op het professionaliseren van Requirements Engineers. Na het succesvol afronden van het examen mag je jezelf CPRE noemen: Certified Professional for Requirements Engineering.

In een breder perspectief gaan we vertellen waarom het helder krijgen en opstellen van goede requirements zo belangrijk is. Ook gaan we jullie uitleggen hoe je het beste requirements kunt achterhalen, documenteren, valideren en beheren. Dit zijn dan ook meteen ook belangrijke activiteiten van Requirements Engineering die je in elke methode terug ziet komen. Om succesvol deel te kunnen nemen aan deze training bevelen we algemene kennis van systeemontwikkeling aan en een half jaar tot een jaar IT-werkervaring. Deze training is met name bedoeld voor requirements engineers, business analisten, informatie analisten en architecten of professionals die een van deze rollen gaan invullen.


A
lgemeen
Organisaties beseffen in toenemende mate dat een goede informatievoorziening staat of valt met duidelijke requirements. Requirements zijn de eisen, wensen, maar ook beperkingen die aan een informatiesysteem worden gesteld. Een kwalitatief goed systeemontwikkelproces betekent ook dat requirements goed worden opgesteld en dat de juiste belanghebbenden hierbij worden betrokken

Voor diegenen die hun carrière vooruit willen helpen door middel van diepgaande kennis van business analyse en requirements engineering is ViQiT, vanwege haar ervaring met Requirements, de juiste plek! Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) is een persoonlijk certificaat dat zich richt op professionals die zich bezighouden met requirements en daar hoge eisen aan stellen in termen van kwaliteit.

Het CPRE-certificaat is wereldwijd erkend en is levenslang geldig.

De kwaliteit van het systeemontwikkelproces wordt onder andere bepaald door de vakkundigheid van de medewerkers. ViQiT begrijpt dat en zorgt voor vakkundige IREB-trainingen waarmee professionals in staat worden gesteld om hun kennis en kunde te vergroten. Na afloop van deze training zijn de deelnemers in staat om hun vakkundigheid te laten certificeren bij een door de IREB aangesloten examenorganisatie. Onze docenten hebben jarenlange ervaring in het opstellen van requirements, zijn CPRE gecertificeerd en kunnen hierdoor specifiek ingaan op detailaspecten van het vakgebied. De trainingen bevatten naast de theorie ook enkele praktijk onderdelen. Zo wordt de effectiviteit van de theorie bevorderd. Onze docenten zijn niet alleen inhoudelijke experts, maar hebben ook ruime ervaring in het geven van trainingen. Zij beschikken over de didactische vaardigheden die nodig zijn om de stof goed over te brengen op de cursisten.


Inhoud training
De IREB CPRE training legt naast het uiteraard overbrengen van de inhoud van Requirements Engineering vooral de focus op het voorbereiden op het CPRE-examen.


Programma ViQiT IREB-training:

Avond 1​: Inleiding, Context, Eliciteren
Naast een algemene inleiding gaan we deze dag in op de context waarin requirements worden opgesteld en gaan we in op het eliciteren, ofwel het ontlokken van requirements aan belanghebbenden.

Avond 2​: Documenteren, Natuurlijke taal, Modellen
De tweede dag besteden we aan het vastleggen van requirements, waarom het nodig is en de wijze waarop dat het beste kan. We trainen het gebruik van modellen, maar ook de wijze waarop requirements in natuurlijke taal vastgelegd kunnen worden.

Avond 3​: Validatie & onderhandelen, Management, Tools
Op de derde dag van de training behandelen we validatie, een check op de vraag of de requirements leiden tot het juiste systeem, en gaat het doen wat de belanghebbenden ervan verwachten. Onderhandelen over requirements komt regelmatig voor, niet iedereen heeft immers dezelfde visie op wàt er gemaakt moet worden. Als de requirementsengineer requirements heeft opgesteld is het slim deze op een goede manier te beheren. Dit doen we bij requirements management. We gaan ook in op diverse tools die beschikbaar zijn voor requirements engineering.

Avond 4​: Proefexamen
Op de laatste avond sluiten we de training af met een proefexamen.


Meer mogelijkheden
Naast onze standaard IREB-Training is ook maatwerk mogelijk. De IREB-training kan op basis van uw specifieke behoeften worden aangepast. ViQiT biedt ook de training ‘Requirementsengineering in de praktijk’ aan. Deze training gaat wat dieper in op de vraag hoe requirements engineering in de praktijk werkt.


Examen en certificaat
Doel van de training is het voorbereiden op het IREB CPRE Foundation examen. Daarom wordt tijdens de training ook een oefenexamen afgelegd. Het is raadzaam om zo snel mogelijk na afronding van de training het IREB CPRE Foundation examen bij een bij IREB aangesloten examenaanbieder af te leggen. Hoe langer er wordt gewacht met het afleggen van het examen, hoe minder zinvol deze training wordt. Tijdens de training worden de deelnemers hier nogmaals op gewezen.


Kosten
€ 1550,- excl. BTW per persoon (excl. examen)
 

Eerstvolgende training
Hou onze updates in de gaten voor de nieuwste planning.

 
Bent u geïnteresseerd geraakt? Neem dan contact op.

Vragen over de training?

Neem contact op met:

Gilbert Smulders

Consultant

+31 (0)6 14327682

gilbert.smulders@viqit.nl

Andere locaties?

We kunnen ons voorstellen dat u de training liever op een andere locatie, of in-company wilt volgen. Ook dat kan bij ViQiT. Of komt de trainingsdatum u niet goed uit? In overleg met u bepalen we de plaats en/of datum van de training! Meer weten? Neem dan contact op!