Nieuws

ViQiT sponsort Duitse schaatscoaches

Geplaatst op 1/11/2011

Door: Pooya Nikdel, Consultant bij ViQiT

Het Nederlandse automatiseringsbedrijf ViQiT uit Elst is met ingang van 1 november 2011 de nieuwe sponsor van de succesvolle Duitse schaatscoaches Markus Eicher, Thomas Schubert en Stephan Gneupel. Deze drie topcoaches stonden aan de basis van de successen van onder andere Anni Friesinger-Postma, Jenny Wolf en Gunda Niemann-Stirnemann. De verbintenis geldt voor het komende seizoen 2011/2012. Daarna kijken de partijen naar mogelijkheden voor verdere samenwerking waarbij ook het sponsoren van schaatsers tot de mogelijkheden behoort.
“De keuze voor de schaatssport was snel gemaakt”, zegt ViQiT-directeur Charles van Blitterswijk. “Na voetbal is schaatsen kijksport nummer één. Een uitstekende manier dus om onze naamsbekendheid te vergroten. Daarnaast is de techniek van het schaatsen verwant aan hoe wij tegen informatietechnologie aankijken. Ons devies is: houd het eenvoudig en word zo beter.” ViQiT is geen onbekende in het schaatsen. Het bedrijf werkte in het seizoen 2009/2010 succesvol samen met Markus Eicher. Nu is de samenwerking uitgebreid met de sponsoring van Thomas Schubert en Stephan Gneupel.
tn_desg_2011_1_web

Markus Eicher      
Markus Eicher is sinds 2010 ‘Chef Bundestrainer’ van de Duitse schaatsbond (DESG). Voor die tijd werkte hij drie jaar als bondscoach van de Duitse vrouwen met wie hij maar liefst acht wereldtitels behaalde. Tot 2006 werkte hij in het Duitse Inzell als trainer/coach van onder andere Anni Friesinger-Postma. Zij won onder zijn leiding 28 medailles op Europese en wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen. Als schaatser werd Eicher meerdere keren Duits kampioen.

Thomas Schubert
Thomas Schubert is de bondscoach voor de sprinters binnen de DESG. Zijn meest succesvolle pupil is Jenny Wolf met negentien medailles bij titeltoernooien en meer dan veertig Worldcup zeges.

Stephan Gneupel
Stephan Gneupel is bondscoach voor de mannen en vrouwen allrounders. Onder zijn leiding haalden de Duitse schaatsers zeven olympische en zestien wereldtitels. Gunda Niemann-Stirnemann was veruit zijn meest succesvolle schaatsster.

ViQiT
ViQiT is een onafhankelijke dienstverlener in ICT-kwaliteitsverbetering en projectmanagement. Het bedrijf richt haar aandacht vooral op de kwaliteit van nieuwe of aangepaste software en hoe deze gemaakt wordt. Net als in het schaatsen staan vereenvoudiging en verbetering daarbij voorop. Dat kan in verschillende vormen: van testuitvoering (uitbesteding en detachering) tot advisering en regievoering. ViQiT neemt haar verantwoordelijkheid voor de resultaten en het succes daarvan. “Wat dat betreft zijn we ook net schaatscoaches”, vertelt directeur Charles van Blitterswijk. “Wij werken proactief: wat wij zien gebeuren of kunnen voorzien, pakken we op. Wij helpen onze klanten bij hun ICT-projecten en zetten onze talenten en mogelijkheden in om hun medewerkers de kans te geven zelf verantwoordelijkheid te nemen voor kwaliteit en groei. Wij streven naar de best mogelijke automatisering, ongeacht de leverancier.”