Nieuws

ViQiT sponsort Duitse schaatsbond

Geplaatst op 4/12/2009

Door: Pooya Nikdel, Consultant bij ViQiT

Het Nederlandse automatiseringsbedrijf ViQiT (uitgesproken als ‘viek-ietee’) uit Bergschenhoek is de nieuwste sponsor van de Duitse schaatsploeg. ViQiT richt zich in eerste instantie op de succesvolle bondscoach Markus Eicher. Met ingang van de World Cup wedstrijden in Calgary (4, 5 en 6 december 2009) zal ViQiT zijn persoonlijke sponsor zijn. De verbintenis is voor de rest van het lopende seizoen. Ambitie van zowel Eicher als ViQiT is om de samenwerking in volgende seizoenen verder uit te breiden.

Schaatsen
Slechts weinig sporten zijn zo eenvoudig en tegelijk zo moeilijk om goed in te zijn. Regelmatig zeggen coaches: “houdt het simpel, blijf schaatsen”. En dat nu is precies waar ViQiT zich verbonden voelt met de schaatssport. In automatisering is ons devies: “houdt het eenvoudig en wordt zo beter”. Als kijksport is schaatsen groot in Nederland en het biedt ViQiT de mogelijkheid om haar naam voor velen zichtbaar te maken. Een toevallige ontmoeting met Markus Eicher in Thialf deed de rest.

Markus Eicher
Markus Eicher (1954) is sinds 2006 de trainer/coach van de Duitse damesploeg. In die rol is hij zeer succesvol gebleken met onder andere 8 wereldtitels in verschillende disciplines. Ook dit seizoen zijn de verwachtingen hooggespannen, met name met het oog op de Olympische Spelen. Daarvoor was hij in Inzell trainer/coach van onder andere Anni Friesinger, die onder zijn leiding ettelijke gouden medailles won op wereldkampioenschappen en Olympische Spelen.In het verleden was Eicher zelf actief als schaatser. Daarbij werd hij meermalen Duits allround kampioen en won hij Duitse titels op de 5 en 10 kilometer.

Markus