Nieuws

Terugblik op geslaagd kerstdiner

Geplaatst op 21/01/2020

Door: Gilbert Smulders, Consultant bij ViQiT

Het is al weer een paar weken geleden, maar de herinnering blijft. Vrijdag de 13e is normaal gesproken niet de dag van geluk. Toch was ons kerstdiner 2019 op vrijdag 13 december gepland. En helaas hadden een paar collega’s inderdaad minder geluk die dag. Zij stuitte op boerenprotesten onderweg naar het kerstdiner en waren daardoor wat verlaat. Dat mocht de pret echter niet drukken.

Groningen
Elk jaar bezoeken wij een andere leuke stad om een bezoek aan te brengen tijdens ons kerstdiner. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld nog Maastricht. Dit jaar zochten wij het iets noordelijker. Nou ja, iets? Men zegt; er gaat niets boven Groningen. Maar daar zullen bijvoorbeeld de mensen in Delfzijl het vast niet mee eens zijn. In ieder geval voor ons zeker de moeite waard om een bezoek te brengen.

Walking diner
Een andere traditie voor ons kerstdiner is al een paar jaar de walking diner. Om een stad echt te ontdekken, zowel historisch als culinair, is dit een mooie oplossing. Een ander voordeel hierbij is dat je niet de hele tijd met dezelfde mensen aan tafel zit. Bij ieder gerecht zit je in een ander restaurant en dus ook aan een andere tafel met andere mensen. Aan het eind van deze walking diner in Groningen heb ik weer met veel mensen bijgepraat en heb ik ook de mooie historie van Groningen kunnen ervaren.

Afsluiten van de avond
We sloten de avond ook dit jaar weer af na het toetje. De een bleef hangen voor nog een kop koffie of iets sterkers. De ander was moe van de wandeling en ging terug naar huis of het hotel. En uiteraard waren er ook dit jaar weer een aantal die nog even de kroeg indoken alvorens het hotel op te zoeken. Uiteindelijk zocht iedereen moe maar voldaan zijn bed in het hotel of thuis weer op. Het was een geslaagde avond!

Tot volgend jaar
De volgende ochtend kom je elkaar toch weer veelal tegen tijdens het ontbijt. De een wat frisser dan de ander. Na een stevig ontbijt vertrekken de meeste weer naar huis. Een enkeling gaat nog even de stad in om Groningen bij daglicht te bekijken. Dan zijn er ook meer winkels open dan tijdens onze walking diner. Normaal gesproken zien we de meeste collega’s daarna niet meer dat jaar en wens je ze fijne feestdagen toe. Echter dit jaar stond een paar dagen later onze strategiedag op de planning, waarbij de meeste weer aanwezig waren. Voor de rest: Tot volgend jaar! Dan zijn we er zeker weer bij. Ik ben benieuwd waar de reis dan naar toe gaat.