Nieuws

Terugblik drijfverenspel voor IT’ers

Geplaatst op 16/03/2020

Door: Gilbert Smulders, Consultant bij ViQiT

Na het succes van de interne sessies drijfverenspel voor IT’ers heeft ViQiT besloten om deze gegamificeerde workshop kosteloos aan te bieden aan geïnteresseerden. Afgelopen dinsdag was het dan zo ver. Met een kleine gezellige groep is er eerst een hapje gegeten. Na het openingswoord van Paul Vos was het tijd om met het drijfverenspel aan de slag te gaan.
Nadat de kaarten geschud en gedeeld zijn, gaan de deelnemers op zoek naar de voor hen juiste kaarten. Hierbij wordt er onderling onderhandeld en worden de juiste kaarten verzameld. Als iedereen een hand heeft die tot tevredenheid stemt, is het de beurt aan Sander Oldenkamp om toelichting te geven over de betekenis van de gekozen kaarten . En met name welke drijfveren daarachter zitten. Sander maakt daarbij gebruik van bekende en tot de verbeelding sprekende voorbeelden. Daarmee wordt het voor de deelnemers duidelijk welke gedragseigenschappen en communicatiestijlen vaak aan specifieke drijfveren gekoppeld zijn. Dit komt ook duidelijk naar voren in de verhalen die deelnemers delen over situaties waarin zij met collega’s botsen of juist moeiteloos kunnen samenwerken.
Na deze interactieve, informatieve en leuke workshop wordt de avond afgesloten met een hapje en een drankje. Daarbij worden de workshop en andere interessante zaken verder besproken.

Vanwege het succes van deze avond heeft ViQiT besloten om de workshop vaker kosteloos aan te bieden aan geïnteresseerden. De volgende sessie zal na de zomer plaatsvinden. Uiteraard houden we je op de hoogte via diverse kanalen. En hopelijk zien we jou ook bij één van de volgende sessies.