Nieuws

Kerst met Corona

Geplaatst op 17/12/2020

Door: Gilbert Smulders, Consultant bij ViQiT

Het zijn gekke tijden. Het duo Mark en Hugo vertelt ons al langer dat wij in een nieuw normaal moeten leven. Dat had ook zijn effect op ons jaarlijks kerstdiner. Waar wij vorig jaar nog heel enthousiast zeiden (zie ook: terugblik-op-geslaagd-kerstdiner): “Tot volgend jaar! Dan zijn we er zeker weer bij. Ik ben benieuwd waar de reis dan naar toe gaat.” Die reis ging echter niet zo heel ver. Of juist wel?

Voorbereiding
Omdat wij al vroeg wisten dat onze normale kerstdiner aanpak dit jaar niet zou werken, zijn we al bijtijds op zoek gegaan naar alternatieven. Wij wilden er voor alle collega’s toch een leuk moment van maken. En omdat we zouden besparen op het diner zelf en de bijbehorende overnachting, gaf dat ook wat mogelijkheden om wat extra’s te doen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een soort kerstpakket die gebruikt kon worden tijdens onze alternatieve kerstbijeenkomst. Na een korte zoektocht kwamen we uit bij een koelrugtas voorzien van een lekker fles champagne en wat andere lekkernijen. Daarnaast bleef er ook nog wat over voor een financieel extraatje voor al onze collega’s.

De tas
De aangeschafte koelrugtas ging al snel een soort eigen leven leiden. Via LinkedIn kon men de reis van de tassen volgen. De tassen gingen op reis naar ons geboekte virtuele eiland in de World Wide Ocean. Allereerst hebben Paul en Charles de tassen gevuld met de champagne, de andere lekkernijen en nog wat leuke gadgets. Daarna gingen Charles en Bianca samen op pad naar al onze collega’s om de tassen persoonlijk te overhandigen. Na een tweedaagse reis waren alle tassen op hun tussenbestemming beland. De collega’s konden tijdens de kerstbijeenkomst gebruik maken van de tas en de inhoud. Ook daarna nog zijn de tassen nog her en der opgedoken. En misschien gaan we ze de komende tijd nog vaker voorbij zien komen.

 

De kerstborrel
Op vrijdagavond 8 december was het zover. Deze datum stond al ruim een jaar in de agenda. De invulling was echter dus wat aangepast. Om 17.00 uur werd iedereen verwacht op onze virtuele eiland. In winterse sferen liepen onze collega’s als robots rond en verzamelde voor de saloon voor een korte speech van robot Charles. Na afloop van zijn speech konden alle collega’s onder het genot van een hapje en drankje gezellig met elkaar bijkletsen. Op verschillende plekjes op het eiland stonden ‘robots’ met elkaar te praten. Op het strand, op het plein voor de saloon of binnen aan de pokertafel. Al met al een ludieke en leuke manier om iedereen weer eens te spreken. Voor herhaling vatbaar, maar fysiek bij elkaar komen heeft toch wel de voorkeur.

Tot volgend jaar
Uiteraard hopen wij dat we snel uit deze gekke tijden komen en dat we snel weer terug kunnen naar het oude normaal. Dat bevalt ons toch een stuk beter, ook al hebben wij ons prima door deze tijd heen geslagen. Laten we met elkaar hopen dat het duo Mark en Hugo snel met positiever nieuws komen. Volgend jaar willen wij zeker elkaar weer in real-life ontmoeten onder het genot van een lekker diner in een echte stad.

Alle collega’s van ViQiT wensen u ondanks alles fijne feestdagen en een gezond 2021!