Blog

ViQiT stand van zaken – deel 4

Geplaatst op 30/05/2023

Door: Paul Vos, Consultant bij ViQiT

Hoi Charles,

 

Ik heb jouw vraag over de status van de familiedag even doorgespeeld naar Bianca. Zij weet het beste de huidige status. Zie hieronder haar reactie.

 

Groeten,

 

Paul

 

 

Hoi Paul,

 

Natuurlijk kan ik jou en Charles vertellen wat de status is van de familiedag.

In principe is alles nu geregeld. De locatie is helemaal geregeld en de collega’s hebben zich aangemeld. Het is vooral nog hopen op mooi weer. Dan wordt het helemaal weer een supergezellige dag. Ik moet komende week alleen nog even de dieetwensen doorgeven en het definitieve aantal personen. Daarvoor heb ik zojuist iedereen gemaild, zoals je waarschijnlijk net hebt zien voorbijkomen.

We zijn dit jaar weer aardig compleet. Bijna alle collega’s zijn er met hun aanhang bij. Ook onze singles zijn erbij. In het verleden dachten zij nog wel eens dat het alleen voor collega’s met partner en kinderen leuk was. Maar ze hebben inmiddels ervaren dat het altijd een hele leuke dag is voor iedereen. Ik ben vooral heel benieuwd naar hoe het met iedereen gaat. Van de collega’s weet ik dat meestal wel, maar ik hoor het ook graag van hun partners en kinderen.

Noëlle valt helemaal met haar neus in de boter. Zij is net 2 dagen bij ons in dienst en heeft meteen haar eerste uitje. Superleuk dat ook zij en de andere nieuwe collega’s erbij zijn. En dat terwijl er twee net vader zijn geworden. Het is toch een hele onderneming met een baby. Al zijn er vast handen genoeg om ook even te helpen. We hebben afgesproken dat ze gewoon kijken hoe het gaat en hoe lang ze erbij kunnen zijn. Doordat zij er ook bij zijn kan iedereen meteen kennismaken met de nieuwe collega’s en hun gezin.

Het is ieder jaar weer heel bijzonder om te zien hoe makkelijk iedereen met elkaar kletst en alle kinderen met elkaar spelen.

Wel is het ieder jaar best lastig zoeken naar activiteiten die voor jong en oud leuk zijn. Maar tot nu toe lukt dat iedere keer toch heel aardig. En eigenlijk maakt het ook niet zoveel uit wat we gaan doen. Als we maar samen zijn en er ruimte is om gezellig te kletsen. Ook dit jaar is het weer een mix van hilarische spelletjes en gezellig keuvelen onder het genot van een hapje en een drankje.

Uiteindelijk is dat waar de familiedag om draait; gezellig samen zijn en aandacht voor de collega en zijn achterban. De mens achter de collega…

Het mooiste is natuurlijk als jij er zelf ook bij kunt zijn. Maar dat Irene en jouw kinderen wel meegaan, mocht jij het toch niet redden, toont toch wel het succes van de familiedag. De partners en kinderen vinden het zo leuk dat ze zelfs zonder de collega zelf mee willen. Hopelijk ben je snel weer helemaal hersteld. Tot gauw!

 

Groetjes,

Bianca