Blog

ChatGPT gelooft in de toekomst van IT-detachering

Geplaatst op 24/01/2023

Door: ViQiT, bij ViQiT

De super chatbot ChatGPT werd een aantal weken geleden door OpenAI beschikbaar gemaakt om kennis mee te maken. Binnen no-time is de AI-applicatie het gesprek van de dag geworden. De applicatie blijkt niet alleen razendsnel en goed vragen te beantwoorden maar bleek ook een fantastische schrijver, regisseur en ontwikkelaar. Via de OpenAI website stelden we zelf een paar vragen aan ChatGPT.

Wat is chatGPT?
ChatGPT is een machine learning-model dat is ontwikkeld door OpenAI om tekst te genereren die lijkt op door mensen geschreven tekst. Het is getraind op een grote dataset met door mensen geschreven tekst en is in staat om tekst te genereren die coherent en logisch is op een manier die vergelijkbaar is met hoe een mens zou schrijven.

“Softwareontwikkelaars kunnen onder de indruk zijn van de codeervaardigheden van ChatGPT.”

Waarom zijn software ontwikkelaars bang voor ChatGPT?
Softwareontwikkelaars kunnen onder de indruk zijn van de codeervaardigheden van ChatGPT omdat het in staat is om code te genereren die syntactisch correct is en de best practices volgt. Dit kan handig zijn voor taken het genereren van codesnippets of aanvullen van code, omdat het tijd en moeite kan besparen voor ontwikkelaars.

Hoe kan ChatGPT testers assisteren?
ChatGPT kan testers op verschillende manieren assisteren, zoals het automatiseren van het proces van het genereren van testgevallen, het identificeren van mogelijke fouten in de code, het genereren van testgegevens en het maken van documentatie. Het kan tijd en moeite besparen en kan helpen om de kwaliteit van de software te verbeteren.

Hoe kan ChatGPT Business analisten ondersteunen?
ChatGPT kan een business analist helpen tijd en moeite te besparen door het automatiseren van het genereren van rapporten, inzichten en ideeën, wat tijd vrijmaakt voor meer complexe en creatieve taken.

Wat gaat de toekomst van werk zijn?

  1. Een trend die al aan de gang is, is het toenemende gebruik van technologie op de werkplek. Met de opkomst van kunstmatige intelligentie, machine learning en automatisering worden steeds meer taken die vroeger door mensen werden gedaan, nu door machines afgehandeld. Deze trend zal waarschijnlijk blijven doorgaan, met steeds meer taken die geautomatiseerd worden en het gebruik van technologie op de werkplek nog belangrijker wordt.
  2. Een andere trend die waarschijnlijk invloed zal hebben op de toekomst van het werk, is de steeds grotere belangrijkheid van flexibiliteit en thuiswerken. Door de vooruitgang in communicatietechnologie wordt het steeds gemakkelijker om vanaf elke locatie en op elk moment te werken. Deze trend zal waarschijnlijk doorgaan, met steeds meer bedrijven die flexibele werkregelingen en thuiswerkmogelijkheden aanbieden. De gig-economie zal ook waarschijnlijk een belangrijke rol spelen in de toekomst van het werk. Naarmate steeds meer mensen kiezen voor freelance- en contractwerk, zal het traditionele 9-tot-5 werkmodel minder voorkomen. Deze trend kan ook leiden tot een verschuiving in de manier waarop mensen denken over werk en loopbaanontwikkeling, aangezien ze niet langer aan een specifiek bedrijf of baan gebonden zijn. De gig-economie zal ook waarschijnlijk een belangrijke rol spelen in de toekomst van het werk.

“In de toekomst is het waarschijnlijk dat detachering ook een belangrijke trend zal blijven”

Wat is dan de toekomst van detachering?
In de toekomst is het waarschijnlijk dat detachering ook een belangrijke trend zal blijven, vooral omdat bedrijven en organisaties steeds vaker flexibele werkregelingen aannemen en op zoek zijn naar gespecialiseerde vaardigheden op tijdelijke basis.