Blog

Zin in zinvolle IT

Geplaatst op 18/03/2019

Door: ViQiT, bij ViQiT

Ergens wist ik het al wel een tijdje maar tijdens een invalbeurt als Helpdeskmedewerker bij een softwareontwikkelaar kon ik er niet meer omheen. Telkens als de telefoon ging schoot de adrenaline door mijn bloed. De klant maakte zijn probleem kenbaar en in mijn hoofd holde ik van logische stap naar logische vervolgstap. Verschillende systemen stonden ondertussen standby om met een muisklik door mij bediend te worden. Ik voelde me de digitale puppetmaster. Het was duidelijk, in mij had zich altijd al een ICT’er schuilgehouden.

Beloofde land
Hoe bereik je dat beloofde land als je over de veertig bent en behalve een korte Helpdeskervaring geen enkele IT-ervaring of certificering hebt?
Bij wat vruchteloze sollicitaties lieten IT-bedrijven weten dat ze mijn enthousiasme waardeerden maar dat ze geen mogelijkheid hadden om mij op te leiden. De vacature van ViQiT bood wat dit betreft hoop, zij zijn permanent op zoek naar mensen die affiniteit hebben met IT en goed passen binnen de cultuur van de organisatie. In de periode dat ik de overstap wilde maken, zochten ze net deelnemers voor het opleidingstraject.

“Als een spons zat ik me een paar maanden later vol te zuigen met informatie tijdens workshops”

Spons
Als een spons zat ik me een paar maanden later vol te zuigen met informatie tijdens workshops over onder meer testautomatisering, requirements, intakegesprekken en agile werken. Met name de verhalen die ervaren collega’s deelden over hun ervaring in het vakgebied vond ik inspirerend. Als niet – IT’r spreek je de taal niet, heb je geen flauw idee waar je dagelijks tegenaan loopt. Bij ViQiT staan collega’s klaar om je met raad en daad bij te staan, zelfs al zitten ze bij een klant gedetacheerd.

Pizza
Het hoogtepunt van de opleidingstraject vond in de avonduren plaats tijdens een waardensessie met een kleine groep collega’s. Na ons in de keuken volgegeten te hebben met pizza deelden we persoonlijke verhalen die ons kenmerken. Daarna koppelden we dit aan de waarden die ViQiT als organisatie hoog wil houden. Hoe later het werd, hoe meer ik opleefde. Dit zijn events waar ik behoefte aan heb als werknemer en mens.

“Na ons in de keuken volgegeten te hebben met pizza deelden we persoonlijke verhalen die ons kenmerken”

IT-groen
Na spannende examenweken haalde ik mijn TMap® Suite Test Engineer en Professional Scrummaster certificaat. Nu zijn we met elkaar op zoek naar een kans om de theorie in te zetten in het werkveld. Hoewel IT-groen ben ik er van overtuigd dat ik met mijn achtergrond in onderwijs, media en HR direct van toegevoegde waarde kan zijn. Daarnaast weten de klant en ik dat we niet aan ons lot overgelaten worden maar kunnen rekenen op een bataljon ViQiT-collega’s die standby staan. Zinvol detacheren doe je niet in je eentje bij ViQiT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb jij net zoals Sander Oldenkamp, Zin in Zinvolle IT? Kijk dan op www.werkenbijviqit.nl voor de openstaande vacatures.