Blog

“Mijn switch naar IT met ViQiT”

Geplaatst op 13/11/2018

Door: ViQiT, bij ViQiT

Graag wil ik wat delen over mijn reis en ervaring bij ViQiT. Iets meer dan 8 jaar geleden ben ik afgestudeerd als klinisch psycholoog, niet direct een studie die je klaarstoomt voor de IT sector. Na mijn afstuderen ben ik dan ook eerst als psycholoog gaan werken. Ik merkte echter na een aantal jaar dat ik niet nog 40 jaar als psycholoog wilde werken. Het voelde op verschillende vlakken te beperkt. De IT was iets wat me altijd wel boeide en het voelde ook alsof daar veel meer mogelijkheden lagen tot ontplooiing en ontwikkeling.

Ik ben wat gesprekken gaan voeren met vrienden die in de IT werkzaam waren en dat bevestigde wel mijn beeld van de mogelijkheden die er lagen. Via een van die vrienden kwam ik ook in contact met ViQiT waar zij toen mensen zochten voor hun eerste klasje. Er volgde snel een gesprek, of eigenlijk drie in één middag en ondanks mijn beperkte IT opleiding wilden zowel ViQiT als ik de uitdaging aangaan. De filosofie was en is dat de kennis bij te brengen is en dat er vooral geselecteerd wordt op een match qua persoon en mogelijkheden.

In september 2015 begon ik zodoende met 3 anderen aan mijn IT avontuur. De eerste maand kregen we zeer diverse trainingen die ons klaarstoomden voor het werk als consultant. Het was erg leuk om weer opnieuw in de schoolbanken te zitten en een totaal nieuw werkveld te leren kennen. Het leverde ook een paar mooie certificaten op voor op mijn CV. Na een afsluitende opdracht waren we klaar om onze kennis in de praktijk te brengen. Ik mocht al vrij snel aan de slag bij de Rabobank, waar ik als Tester kon gaan groeien in het IT vak.

Deze stap, het echte werkveld in, zorgde voor de grootste ontwikkeling. Allerlei vergaderingen over Scrum, webservices, de klantreis en of we aan continuous integration moesten doen. Termen waar ik een jaar daarvoor nog niet eens het bestaan van wist.  Dit was intensief, maar het was ook gaaf om te merken dat ik me aan het ontwikkelen was in een nieuw vakgebied. Ik kon binnen deze opdracht ook steeds meer gaan doen, zo verdiepte ik me in Testautomatisering en pakte ik ook Business Analyse taken op. Dit laatste is ook wat nu ook doe bij mijn nieuwe opdracht bij DNB.

Naast de ontwikkeling bij de opdrachtgever, kon ik mij ook bij ViQiT ontwikkelen en laten zien. Zo zette ik me in voor werk en kennisgroepen. Bijvoorbeeld een kennisgroep op gebied van testautomatisering, waarin we om de zoveel tijd bij elkaar komen om kennis te delen en samen nieuwe zaken te ontdekken.

Mijn ontwikkeling bleef ook bij ViQiT niet ongemerkt waardoor ik na een aantal jaar de stap mocht maken naar Managing Consultant. In deze rol mag ik ook mijn collega’s begeleiden in hun ontwikkeling. Wellicht word jij dat wel als deelnemer van ons toekomstige klasje?

 

Je eigen reis maken bij ViQiT? Check dan op www.werkenbijviqit.nl voor de openstaande vacatures.