Blog

Een echt ViQiT sprookje…

Geplaatst op 6/11/2018

Door: Anwar Boudchichi, Consultant bij ViQiT

Er was eens een hypotheek adviseur die bij een groot bank werkte als zaakbehandelaar. Zijn dagelijkse werkzaamheden bestonden uit het helpen van mensen met een hypotheek van die bank. Hij zorgde er voor dat deze mensen ondanks verschillende problemen toch in hun woning konden blijven wonen. Deze hypotheek adviseur heeft een naam. Zijn naam is Anwar Boudchichi. Anwar haalde veel voldoening uit zijn werk, maar hij had toch het gevoel dat dit niet iets was wat hij de rest van zijn leven wou doen. Alleen wist hij niet wat hij wel wilde doen.  

Op een dag werd Anwar gevraagd om vanuit de business met zijn proceskennis input te leveren aan een business analist. Deze business analist had de taak om een vertaalslag te maken van de wensen en behoeftes van de stakeholders naar requirements voor een IT project binnen de bankDit was voor Anwar de eerste keer dat hij direct betrokken was bij een IT project.  

Na het wegvallen van de business analist werd Anwar gevraagd om de rol van de business analist over te nemen voor het project. Dit leek Anwar wel een mooie uitdaging. Dus Anwar accepteerde de rol. Daar heeft Anwar geen spijt van gehad. Na het afronden van het project, wist Anwar wat hij wou gaan doen met zijn leven. Hij wou business analist worden. Van daaruit zou hij dan kijken hoe hij zich verder wou ontwikkelen.  

Anwar gaf bij zijn werkgever aan dat hij de rol van business analist ambieerde. Helaas wou zijn werkgever daar op dat moment niet aan meewerken. Dus ging Anwar om zich heen kijken. Hij wist nu wat hij wou. Alleen was het nu de vraag hoe hij dat ging bereiken. 

Toen bedacht Anwar zich dat hij een oom heeft die in de IT werkt. Hij kon daar informatie inwinnen over zijn mogelijkheden. Dit heeft hij dan ook gedaan. Zijn oom kende nog wel een oud collega die een eigen onderneming was gestart. Een onderneming die IT consultants detacheert. Deze onderneming was ViQiT. Na veel positieve verhalen over de oud collega Charles van Blitterswijk leek het Anwar een goed idee om kennis te maken.  

Voordat het zover was zou Anwar eerst gebeld worden door een medewerker van ViQiT. Die medewerker zou dan bekijken of er in voldoende mate een match was om het gesprek aan te gaan. Na een succesvol eerste gesprek werd Anwar uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.  

Al tijdens het sollicitatiegesprek besefte Anwar zich dat dit bedrijf anders was dan andere bedrijven. Hij voerde die dag drie gesprekken. Een gesprek met een consultant, een Managing consultant en met de eigenaar van ViQiT. Dit was een bijzondere ervaring voor Anwar. Er wordt bij dit bedrijf wel erg goed gescreend of iemand goed bij het bedrijf past. Het ontbreken van kennis is geen probleem werd er gezegd. Dat kan je leren. Maar of je als persoon bij de cultuur en waarden past is niet aan te leren. Dat moet gewoon passen. 

Het sollicitatie gesprek werd gevoerd op een vrijdag. De maandag daarop werd Anwar gebeld met een aanbod. ViQiT was enthousiast en wilde Anwar graag bij het teamViQiT was na een eerder succesvol klasje opzoek naar beginnende ITers die opgeleid konden worden tot volwaardige IT professionals. Daar paste Anwar perfect bij.  

In september brak het moment aan dat het klasje zou beginnen. Dit was een spannend moment. Anwar had namelijk geen idee wat hij kon verwachten van het klasje. Zou dit wat weg hebben van de schoolbanken of was dit toch op een andere manier ingericht. Eenmaal aangekomen in Arnhem ontmoete Anwar de overige nieuwe  collega´s die in het klasje zaten. Pooya en Jurgen waren hun namen 

De eerste maand bij ViQiT was een erg intensieve maand. Een maand vol theoretische trainingen afgewisseld met praktijk trainingen. Tijdens deze maand heeft Anwar zijn TMap en PSM 1 certificaat behaald. Naast dat het een intensieve maand was hadden de drie heren onderling erg veel plezier. Soms was het zelfs te gezellig tijdens de trainingen. Gelukkig heeft dit de drie heren er niet van weerhouden om hun certificaten te behalen. Tijdens deze maand had Anwar nog geen idee wat hij kon verwachten na het afronden van de opleidingsmaand.  

Twee maanden na het afronden van de opleidingsmaand mocht Anwar beginnen bij zijn eerste opdracht. Hij zou als tester aan de slag gaan bij Universiteit Utrecht. Dit vond Anwar erg spannend. Hij werd ingezet als tester, maar hij had nog geen goed beeld van wat hij kon verwachten. Zou hij dit wel kunnen. Gelukkig was deze twijfel van korte duur. Anwar kon tijdens deze opdracht altijd terugvallen op de kennis en ervaring van andere
ViQiT collega´s. Dit was fijn om te weten en gaf meer vertrouwen in het uitvoeren van zijn werkzaamheden.  

We zijn nu twee jaar verder en Anwar zit inmiddels op zijn derde opdracht. Hij is momenteel bezig met het opzetten van regressietesten bij de gemeente Amsterdam. In de tussentijd is Anwar uitgegroeid tot een zelfverzekerde IT consultant die niet alleen met testen bezig is, maar altijd verder kijkt naar hoe hij de klant verder kan helpen. Verder is Anwar zich steeds meer aan het ontwikkelen richting business analyse. 

Anwar heeft geen spijt van zijn beslissing om bij ViQiT in dienst te gaan. De samenwerking met de gezellige collega´s, de inspraak in keuzes en beslissingen die invloed hebben op de toekomst van het bedrijf en de leuke opdrachten zorgen ervoor dat Anwar met veel plezier onderdeel is van ViQiT.

 

Ben jij, net zoals Anwar, ook benieuwd naar jouw mogelijkheden bij ViQiT? Check dan op www.werkenbijviqit.nl voor de openstaande vacatures.